Nieprzeciętna frekwencja 7000 pielęgniarek z obszaru onkologii, neurologii i chirurgii, to bez wątpienia ogromny sukces programu, na który miały wpływ: forma aktywności - jednocześnie realizowanych stacjonarnie oraz on-line, ale także zaangażowanie Naczelnych Pielęgniarek – jako ambasadorek, które wzmacniały lokalnie program, angażując podległy w szpitalu personel pielęgniarski.
Wybrane tematy, poza nawiązującymi do samego żywieniem chorych, uzupełnione zostały o dodatkowe, zebrane na podstawie oczekiwań i potrzeb pielęgniarek, związanych m.in. z EDM - Elektroniczną Dokumentacją Medyczną, komunikacją w relacjach interpersonalnych, czy zarządzaniem protokołem ERAS.
CEL PROGRAMU:
Dotarcie z programem do pielęgniarek, zainteresowanych poszerzeniem swojej wiedzy z zakresu żywienia chorych w chorobach onkologicznych, neurologicznych i po zabiegach chirurgicznych. Wzmocnienie, wśród tych pielęgniarek świadomości wpływu żywienia na jakość terapii pacjentów.